Taberele internationale de grup
In aceasta varianta, copii romani vor pleca din tara insotiti de un adult, aceasta din urma avand rolul de a asigura ca programul se desfasoara in cele mai bune conditii si, totodata, de a mentine legatura cu parintii.
Insotitorul de grup poate fi un profesor sau un reprezentant al agentiei.
Cati participanti sunt necesari pentru a forma un grup?
Grupurile sunt, de obicei, formate din minimum 10 copii elevi, insa exista si exceptii in care 5-6 elevi pot pleca din tara insotiti de un adult.
Ajunsi la destinatie, copii din Romania se alatura elevilor din celelalte colturi ale lumii, atat pe parcursul cursurilor, cat si in timpul activitatilor si a excursiilor incluse in program.
Taberele internationale individuale
In aceasta varianta, elevii romani pleaca singuri din tara. De obicei, recomandam aceasta varianta adolescentilor sau celor care isi doresc sa invete sa se descurce pe cont propriu.
Care este procedura?
- In cazul pasagerilor minori este obligatoriu, conform legii din Romania, ca parintii sa opteze pentru serviciul de minor neinsotit, in momentul achizitionarii biletul de avion.
- Serviciul de minor neinsotit se taxeaza diferit, in functie de compania aeriana aleasa.
- Astfel, de la momentul efectuarii check-inului si pana la destinatie, copiii au escorta, fiind supravegheati si ajutati cu toate formalitatile (imbarcare, tranzit, bagaj etc.).
- La destinatie vor fi preluati prin semnatura de catre un supraveghetor din tabara. Ulterior, se realizeaza transferul in campus.
- La fata locului, copilul beneficiaza de supraveghere din partea scolilor cu care colaboram.
- De asemenea, punem la dispozitie un numar de telefon de urgenta din partea agentie.
Programele tabere.com se adreseaza elevilor cu varsta incepand de la 7 ani (in unele cazuri exceptionale chiar de la 5), insa numai tu poti stabili care este momentul potrivit.
Totusi, din experienta noastra, cu cat este mai mic, cu atat ii va fi mai usor sa se adapteze
In cazul taberelor internationale de grup, minorul poate parasi tara insotit de insototorul de grup numai daca:
Este titular al unui document de călatorie individual (pasaport sau carte de identitate/carte de identitate electronica) si persoana insotitoare prezinta certificatul de cazier judiciar si o declarație a ambilor parinti sau a părintelui caruia minorul i-a fost incredintat (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, pentru o perioada care sa nu depaseasca 3 ani de la data intocmirii acesteia, care cuprinde:
- acordul acestora cu privire la efectuarea de calatorii in strainatate;
- datele de identitate ale insotitorului respectiv.
In cazul taberelor individuale, se va specifica specifica in declaratia notariala faptul ca minorul urmeaza sa calatoreasca cu serviciul de minor neinsotit, pus la dispozitie de compania aeriana aleasa pentru zbor.
Nu – majoritatea copiilor si adolescentiolor care participa la taberele internationale pe care le promovam nu ii cunosc pe ceilalti participanti.
Multi dintre ei chiar sustin ca le este mai usor sa isi faca prieteni noi daca vin fara prietenii de acasa.
De-a lungul timpului, am invatat ca cel mai bun mod de a-i ajuta pe copii sa se obisnuiasca cu viata departe de casa este ca acestia sa fie ocupati din zorii zilei pana in seara, prinsi in programe dinamice, educative si distractive.
Ce i mai multi dintre eu se integreaza imediat ce ajung in tabara si sunt captivati de activitatile incluse in program, iar unora le ia un pic mai mult (3-4 zile).
Indiferent de situatie, atat insotitorul de grup, cat si personalul local, sunt acolo pentru a-i ajuta sa se adapteze unui mediu nou, sa isi faca prieteni si sa le transforme tabara intr-o aventura plina de distractie.
Inainte de plecare vom trimite un e-mail cu toate informatiile necesare: actele pe care trebuie sa le aiba asupra lui, punctul de intalnire in aeroport, orele de zbor (decolare/aterizare), datele de contact ale insotitorului de grup (daca opteaza pentru o tabara de grup) etc.
Bagajul este un aspect important al plecarii in tabara, motiv pentru care recomandarea noastra este ca acesta sa aiba un numar mic de kilograme, cu siguranta la intoarcere va fi mai greu.
Este important ca valiza sa fie potrivita cu inaltimea copilului, usoara si incapatoare, si sa contina urmatoarele articole:
- Medicamente pentru raceala si dureri in gat ( in functie de destinatie, vremea poate fi schimbatoare), dar si medicamente specifice, daca sufera de vreo anumita afectiune.
- Sfatuieste-l sa-si ia haine usoare, dar potrivite cu locul in care merge in tabara: haine sport pentru activitatile sportive si haine mai elegante pentru serile disco, palarie sau sapca si ochelari de soare, un hanorac impermeabil, pantaloni lungi si scurti.
- Foarte importante sunt si obiectele de uz personal, care vor alcatui trusa lui de tabara: prosop, sapun/gel de dus, sampon, pasta si periuta de dinti.
- Nu uita de incaltamintea sport, intrucat in excursiile incluse in program se merge foarte mult pe jos. De asemenea, un rucsac mic ar fi indicat pentru aceste excursii, pentru a pune in el apa, mancare si mici suveniruri.
- Este indicat sa isi lase acasa iPodul, mp3 playerul, laptopul, etc, deoarece personalul campusului nu are posibilitatea de a avea grija de aceste obiecte si nu sunt acoperite de asigurare.
Suma minima recomandata pentru un program de doua saptamani este de aproximativ 200 – 250 Euro/GBP/USD (in functie de destinatie). Trebuie sa aveti in vedere ca in fiecare saptamana se organizeaza si excursii optionale si exista zile libere, in care tinerii pot face shopping.
Da, exista.
- Pe parcursul desfasurarii programului educational si pe durata calatoriei nu se accepta utilizarea sau consumul de: arme, droguri, alcool, tigari (doar cu acceptul parintilor si in locuri amenajate special pentru fumat, daca acestea exista).
- De asemenea, nu se accepta comportament agresiv si abuziv. Te rugam sa retii si sa accepti politica noastra.
- Elevii nu au permisiunea de a parasi aria campusului neinsotiti, decat cu acceptul parintilor. Te rugam sa ne sustii in aceasta privinta.
- Toate cursurile, materiile si activitatile sunt obligatorii, daca nu ai specificat ca vreuna dintre acestea nu este indicata din punct de vedere medical copilului tau.
- Organizatorii nu sunt responsabili pentru pierderea, deteriorarea sau disparitia bunurilor personale (inclusiv banii) daca acestea nu au fost supravegheate.
- In caz de disparitie se va permite personalului local investigatia pentru gasirea obiectului pierdut.