Numai tu poti stabili care este momentul potrivit. Totusi, din experienta noastra, cu cat este mai mic, cu atat ii va fi mai usor sa se adapteze

Nu – majoritatea copiilor care merg in tabara nu ii cunosc pe ceilalti participanti, iar unii dintre ei chiar sustin ca le este mult mai usor sa isi faca prieteni noi daca vin fara prietenii de acasa.

De obicei, ajunsi in campus, tinerii sunt impartiti pe grupe de varste, atunci cand sunt cazati sau participa la diferite activitati.

In general, grupele sunt 7 – 11 ani, 12 – 15 ani si 16 – 18 ani. Totusi, in situatiile in care fratii, prietenii (de acelasi sex) doresc sa fie cazati in aceeasi camera, sau daca stii ca adolescentul tau ar prefera sa fie intr-o grupa de varsta mai mica sau mai mare, uneori pot exista modificari. Trebuie doar sa ne informezi pentru a lua legatura cu partenerii nostri, in vederea discutarii optiunilor disponibile.

De-a lungul timpului am invatat ca cel mai bun mod de a-i ajuta pe copii sa se obisnuiasca cu viata departe de casa este ca acestia sa fie ocupati din zorii zilei pana in seara, prinsi in programe dinamice, educative si distractive. 

Majoritatea copiilor se integreaza imediat ce ajung in tabara si sunt captivati de activitatile incluse in program, iar unora le ia un pic mai mult timp. Indiferent de situatie, personalul campusului este format din tineri foarte bine pregatiti, gata in orice moment sa-i ajute sa se adapteze unui mediu nou, sa isi faca prieteni si sa le transforme tabara intr-o aventura plina de distractie.

Fiecare campus are propriul sau Cod de conduita – veti primi o copie impreuna cu toate documentele necesare pentru inscriere.

Aceste reguli le sunt prezentate copiilor la sosirea in campus si reamintite, daca este necesar, pe tot parcursul sejurului.

Inainte de plecare vom trimite un e-mail cu toate informatiile necesare: actele pe care trebuie sa le aiba asupra lui, punctul de intalnire in aeroport, orele de zbor (decolare/aterizare), datele de contact ale insotitorului de grup (daca opteaza pentru o tabara de grup) etc.

Bagajul este un aspect important al plecarii in tabara, motiv pentru care recomandarea noastra este ca acesta sa aiba un numar mic de kilograme, cu siguranta la intoarcere va fi mai greu.

Este important ca valiza sa fie potrivita cu inaltimea copilului, usoara si incapatoare, si sa contina urmatoarele articole:

  • Medicamente pentru raceala si dureri in gat ( in functie de destinatie, vremea poate fi schimbatoare), dar si medicamente specifice, daca sufera de vreo anumita afectiune.
  • Sfatuieste-l sa-si ia haine usoare, dar potrivite cu locul in care merge in tabara: haine sport pentru activitatile sportive si haine mai elegante pentru serile disco, palarie sau sapca si ochelari de soare, un hanorac impermeabil, pantaloni lungi si scurti.
  • Foarte importante sunt si obiectele de uz personal, care vor alcatui trusa lui de tabara: prosop, sapun/gel de dus, sampon, pasta si periuta de dinti.
  • Nu uita de incaltamintea sport, intrucat in excursiile incluse in program se merge foarte mult pe jos. De asemenea, un rucsac mic ar fi indicat pentru aceste excursii, pentru a pune in el apa, mancare si mici suveniruri.
  • Este indicat sa isi lase acasa iPodul, mp3 playerul, laptopul, etc, deoarece personalul campusului nu are posibilitatea de a avea grija de aceste obiecte si nu sunt acoperite de asigurare.

Suma minima recomandata pentru un program de doua saptamani este de aproximativ 200 – 250 Euro/GBP/USD (in functie de destinatie). Trebuie sa aveti in vedere ca in fiecare saptamana se organizeaza si excursii optionale si exista zile libere, in care tinerii pot face shopping.

Partenerii tabere.com organizeaza astfel de programe de foarte multi ani, iar siguranta copiilor este intotdeauna prima lor grija. Taberele educationale, cursurile de limba straina, activitatile sportive, de creativitate sau recreationale se desfasoara in sediile scolilor si in campusurile universitare, detinute/inchiriate de organizatori, astfel incat toate programele sunt special concepute pentru siguranta tinerilor participanti.

Toate destinatiile beneficiaza de zone de intrare, bine definite si securizate, iar adultii poarta tricouri sau ecusoane, pentru identificare. In campusurile universitare, exista si echipe de patrule pe timp de noapte.

In cazul in care alegeti cazarea la familii, trebuie sa stiti ca acestea sunt alese de partenerii nostri cu mare atentie, in urma unor interviuri si verificari permanente. 

Taberele de grup sunt programe educationale in care copii pleaca din Romania insotiti de o persoana adulta, aceasta din urma avand rolul de a asigura ca programul se desfasoara in cele mai bune conditii si de a mentine in permanenta legatura cu parintii. Grupurile sunt, de obicei, formate din minimum 10 copii participanti ( in functie de destinatie), iar acestia pot fi copii din toate colturile tarii sau de la aceeasi scoala. In cazul in care un profesor/invatator formeaza un grup, acesta va insoti elevii in minunata aventura.

Pentru cealalta situatie, insotitorul de grup va fi o persoana din cadrul agentiei, care are experienta in lucrul cu copiii si este vorbitor de limba straina. Pentru a le da copiilor sansa de a profita la maximum de aceasta experienta, recomandam parintilor sa aleaga o perioada de sedere de cel putin doua saptamani. Exista insa si posibilitatea de a opta pentru o saptamana de tabara, in cazul in care organizatorii programului sunt de acord cu aceasta varianta.

Ajunsi in tabara, copii sunt incurajati sa petreaca cat mai mult timp cu tinerii sositi in campus din toate colturile lumii: Anglia, Franta, Germania, Spania, Italia, Elvetia, Turcia, Maroc, SUA sau Canada. I

n timpul lectiilor si activitatilor sunt repartizati in functie de varsta si de nivelul de cunoastere al limbii straine studiate.

Taberele individuale sunt tabere in care tinerii participanti pleaca din Romania singuri. De obicei recomandam aceasta varianta adolescentilor sau celor care isi doresc sa invete sa se descurce pe cont propriu.

Aceste programe se desfasoara in deplina siguranta, diferenta constand doar in faptul ca pleaca neinsotiti din Romania, iar in unele cazuri ( in special in cazul taberelor pentru adolescenti – 16 ani plus) programul de activitati este mai lejer, participantii avand posibilitatea de a-si organiza singuri timpul liber.

Daca participantul este minor, pe durata calatoriei cu avionul este obligatorie achizitionarea serviciul de minor neinsotit in momentul achizitionarii biletul de avion. Astfel, un reprezentant al companiei aeriene se va asigura ca la destinatie minorul intalneste persoana de contact desemnata de catre organizatorii taberei.
Inainte de plecarea in tabara vom transmite parintilor un document in care sunt specificate, printre altele, urmatoarele informatii:

  • adresa campusului
  • un numar de telefon de urgenta
  • persoana de contact si numarul de telefon

Aceleasi informatii se vor regasi si in rezervarea biletului de avion, astfel persoana de contact va prezenta la aeroport un document de identificare.